Doğanın eşsiz güzellikteki renkleri ipek fularlar ile buluştu muhteşem renkleri ile cildinize dost çevreci ürünlere dönüştü. Eşsiz desenleri ile dünyada ikincisi olmayan nadide birer sanat eseri.
Doğal boyama işlemlerinde kullanılmak üzere ham yün iplik. Yüksek kaliteli yünlerden elde edilen %100 doğal yün ipliklerimiz, doğanın eşsiz renklerini tutunma ve haslık değerleri açısından en yüksek değerlerde boyama imkanı vermektedir.
Doğal boyama işlemlerinde kullanılmak üzere ham pamuk iplik. Yüksek kaliteli pamuklardan elde edilen %100 doğal pamuk ipliklerimiz, doğanın eşsiz renklerini tutunma ve haslık değerleri açısından en yüksek değerlerde boyama imkanı vermektedir.
Bitkilerin Kök, gövde, yaprak, çiçek ve meyve gibi farklı bölgelerinden elde edilen ve uygun şartlarda kurutulup isteğe göre öğütülerek veya öğütülmeden boyamaya hazır hale getirilmektedir.
Tamamen organik liflerden üretilen iplikler ile dokunmuş doğal kumaş çeşitleri ile doğanın bizlere sunmuş olduğu birbirinden güzel renkleri boyayıp farklı tasarımlara imzanızı atabilirsiniz.
Birbirinden değerli ve eşsiz tamamen el emeği sanat eserleri. Sevdiklerinizi veya kendinizi dünyada bir eşi olmayan el yapımı ürünler ile mükafatlandırmaya ne dersiniz?
Meşe Palamudu 250 gr.
Category: |
Meşe Palamutu, Doğal Boyarmaddeler |
Price: |
₺225.00 |
{{variant.name}}:
|
{{opt.name}}
{{opt.name}}
|
Türkiye'de yetişen meşe ağacının sap kısmı kapalı ve oval, diğer kısmı açık olan ve içinde pelit denilen kestane türünden yemişi olan sert ve tırnaklı bir meyve. Bazı türlerinin pelidi uzunca olur, kabuğundan dışarı çıkar ve fındığa benzer. Pelidin tatlıları olmakla birlikte genellikle acıdır. Alakabak kuşu ve sincap, tavşan gibi kemirgen yabanıl hayvanların en önemli besin kaynağıdır. Palamut ise tanen bakımından zengindir ve boya sanayiinde kullanılır.
Ağacının latince ismi Quercus ithaburensis'dir. Türkiye'nin batı ve kuzeybatı kesimlerinde daha çok rastlanır. Çalı türleri olduğu gibi kalın gövdeli, geniş ve yüksek türleri de vardır. Bu türleri yüzlerce yıl yaşar.
Geçmişten günümüze insanoğlu, doğada bulunan pek çok materyalden faydanlanmış ve yararlı sonuçlar elde etmiştir. Doğadaki bitki, hayvan ve madenler boyama işlemi için önemli kaynaklar arasında yer almaktadır. Boyarmadde kaynaklarının tespiti için sürtme, ezme ve kaynatma gibi farklı yöntemleri deneyen insanoğlu, günümüze kadar gelen en gelişmiş ve en faydalı boyama tekniklerini kullanmaya devam etmektedir
Estetik algısı gelişmeye başlayan insanoğlu çevresini ve kullandığı materyalleri renklendirmeye başlamıştır. Bu fikirden yola çıkarak boyama ve boyamada kullanılan boyarmaddelerin tarihi insanlık tarihi kadar eskiye dayanmaktadır. Araştırmalar sonucu kayıtlara geçen ilk boyama, İspanya daki Altamira mağarasının duvarına çizilmiş olan bizon resmidir (MÖ 13.500).